<- Rillettes z gesinyLista potraw z grupy: Mięso: DróbRisotto z pulard ->

PDF Drukuj

Risotto z kurczaka

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 3680 razy.


Nie wiem, czy to zrobi wrazenie, ale dla mnie i jeszcze kilku osob jest pyszne :)
Podaje przepis na risotto, porcja dla 3-4 osob:
Kroimy drobno cebulke i podsmazamy na rozgrzanym oleju. Filet z kurczaka kroimy w gruba kostke i dusimy razem z cebulka na wolnym ogniu. Dodajemy rowniez: pokrojona w kostke papryke i ok. 30 dag pieczarek oraz przyprawy (ilosc wg. upodoban): sol, pieprz czarny i ziolowy, papryke ostra i slodka, odrobine chilli, szczypta galki muszkatalowej i tymianku. Wszystko mieszamy i dusimy do miekkosci. W miedzyczasie, w osolonej wodzie gotujemy ryz - dwie paczki po 125 g. Dodajemy ryz do uduszonych warzyw i kurczaczka. Wszystko dokladnie mieszamy i wkladamy do naczynia zaroodpornego.Wierzch posypujemy tartym zoltym serem i calosc zapiekamy ok. 15 min. w piekarniku o temp. 220 stopni.
Zycze smacznego!
From: "Jola Backiel" <jola@infeco.pb.bialystok.pl>

To od kilku lat jest moim ulubionym daniem)))polecam wszystkim
Nadesłał(a): Kasia <grochalcia@interia.pl> 2006-09-27 08:09:05


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności