<- Pieczen barania z ryzemLista potraw z grupy: Mięso: BaraninaPieczeń barania lub comber na sposób sarni ->

PDF Drukuj

Pieczeń barania

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2039 razy.


Pieczeń Barania = Jagnieca
Udziec jagnięcy natrzeć czosnkiem i posypać suszonym rozmarynem. Jeśli ma się świeży rozmaryn można położyć gałązkę pod udziec i parę drobnych na wierzchu. Można też naszpikować mięso czosnkiem i rozmarynem. Mięso posolić popieprzyc i lekko natłuścić i wstawić do gorącego piekarnika. [Temperatura piekarnika powinna być do 190-200 C. ] Mięso piec zależnie od wagi udźca: 20 min. za każde 450g + 20 min czyli mniejwięcej 1kg - 1:15 1.5kg - 1:40 2kg - 2:05 2.5kg - 2:30 Podawać z sosem miętowym i pieczonymi ziemniakami. From: pestka <pestka@vossnet.co.uk>

Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności