<- Gazpacho - chłodnik hiszpańskiLista potraw z grupy: ZupaGĘSTA ZUPA RYBNA ->

PDF Drukuj

Gazpacho - zupa jarzynowa na zimno

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2220 razy.


SKŁADNIKI
* cebule
* 250 g pomidorów
* 1 zielony ogórek
* 1 czerwona papryka
* 1 zielona papryka
* 8 ząbków czosnku
* 1/2 łyżeczki sosu chili
* 2 łyżki octu
* 2 kromki białego pieczywa
* 2 łyżki oliwy
* sól

Pomidory, ogórek, cebule i paprykę pokroić w grubą kostkę i zmiksować. Stopniowo dodawać pokruszony chleb, oliwę, roztarte ząbki czosnku i sos chili. Następnie dodać do tego ok. 1/2 litra wody z octem, wymieszać i odstawić na 2 godziny. Posypać niewielką ilością drobno posiekanej cebuli, ogórka i papryki.

Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności