<- MakaronLista potraw z grupy: Dodatki do dańMasło czosnkowe ->

PDF Drukuj

Mascarpone

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1757 razy.


Jezeli nie mozesz kupic sera mascarpone, to podaje przepis na "mascarpone" podrobiony:
10 dkg serka homogenizowanego
1/2 szklanki kwasnej smietany
1 lyzka cukru
Dobrze wymieszac, odstawic na godzine. Po godzinie nadaje sie do uzycia. Mozna przechowywac w lodowce przez tydzien. Mascarpone nadaje sie swietnie do wloskiego deseru zwanego Tiramisu.
From: magdalenab@aol.com (MagdalenaB)

Z polskich serow najbardziej nadaje sie toska ale trzeba wtedy wszystko razem zlapac zelatyna bo sie nie bedzie trzymalo (mascarpone ma konsystencje twarogu wiec zelatyna nie jest konieczna).
From: "Przemyslaw Koziarski" <peka@kki.net.pl>

Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności