Dodano: 2000-01-01 00:00:00 Język: Polski Odwiedzono: 6119 razy.
W tej chwili nie pamietam dokladnego przepisu na zalewe octowa, ale cala tajemnica dobrych ( twardych i jedrnych) sliwek w occie tkwi w sposobie ich zalewania.
Mianowicie: dokladnie umyte sliwki ulozone w slojach zalewa sie goraca zalewa i nie zakrecone pozostawia na 24 godziny. Nastepnie odlewa sie zalewe i zagotowuje ponownie i znow zalewa sliwki niezakrecajac. Po nastepnych 24 godzinach czynnosc powtarza sie na koniec zakrecajac sloiki. Moj maz zachwala takie sliweczki pod niebiosy. Oczywiscie ja tez je uwielbiam. Jutro postaram sie dodac przepis na zalewe.
From: "gaga" <adeb@bdk.lublin.pl> Czekam na zalewe Nadesłał(a): Viola <viola 1972-1972@o2.pl> 2006-09-07 20:09:39
Co z tą zalewą? Miałaś podać proporcje... Nadesłał(a): Adamina S. <Adaminas@.pl> 2006-10-09 21:10:30