<- Kalafior z pomidoramiLista potraw z grupy: Warzywa, owoceKalafior z szynką ->

PDF Drukuj

Kalafior z sosem avocado

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1994 razy.


SKŁADNIKI:
* 1 średni kalafior
* 2 avocado
* 1 jogurt naturalny
* 2 łyżki oliwy
* 4 łyżeczki soku z cytryny
* sałata, rzodkiewki
* 1/4 sos Tobasco
* sól, pieprzy

PRZYGOTOWANIE:
* Kalfior umyć, włożyć do osolonego wrzątku i gotować, aż będzie miękki. Osączyć, wyłożyć na duży półmisek na liście sałaty. Polać oliwą.
* Avocado obrać, wyjąć pestki. Zmiksować z sokiem z cytryny i 3 kroplami sosu Tobasco. Posolić i popieprzyć do smaku.
* Cząstki kalafiora podawać na liściu sałaty. Przybrać rzodkiewką i polać sosem.

Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności