<- Krem angielskiLista potraw z grupy: SosyMAJONEZ BEZ OLEJU ->

PDF Drukuj

Majonez

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 3224 razy.


Najlepszy majonez to taki, co go sam zrobie. zaden babuni, zaden kujawski czy tez inny. Swoja droga ciekawe czyjej babuni to jest majonez. I kiedy ta babunia go zrobila. Bo majonez za dlugo stac nie moze wiec...
Wedlug przepisu pare postow wyzej lub mojego:

1 zoltko
1/4 - 1/3 litra oleju,
2 lyzeczki musztardy
ocet - ok 1-2 lyzek stolowych.

Najpierw rozcieram zoltko z musztarda, nastepnie dodaje powolutku olej i krece, na koniec rowniez powolutku ocet. Cala sztuka, aby wszystkie skladniki byly w jednakowej temperaturze, oraz zeby krecic rownomiernie w jedna strone (obojetnie ktora). Majonez MUSI wyjsc dobry.
Mniam :-))
From: Wojtek Maj <wojak@pbks.pl>

Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności