<- Surowy losos po skandynawskuLista potraw z grupy: RybySzaszlyczki rybne ->

PDF Drukuj

Sushi - węgorz z brązowym sosem

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1692 razy.


Przygotowac filety z wegorza. Ulozyc na malym, ogniodpornym polmisku. Przygotowac sos: 2 lyzki sosu teryiaki plus 2 lyzki cukru zagrzac, az sie cukier rozpusci. Polac rybe polowa sosu. Piec w bardzo goracym piekarniku, odwrocic po trzech minutach, polac reszta sosu. Piec 3 minuty dluzej. Natychmiast podawac na ugotowanym bialym ryzu.
Jest to bardzo popularne danie w Japonii.
From: magdalenab@aol.com (MagdalenaB)

Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności