<- Pigwa do herbatyLista potraw z grupy: Dodatki do napojówWieloowocowe kostki lodowe ->

PDF Drukuj

Śmietanka do capuccino

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1999 razy.


Świeża śmietanka na pewno się nie zważy. Zresztą bitą śmietanę robi się ze schłodzonej kremówki (30% zaw. tłuszczu) albo tortowej (36 %). Moim zdaniem najlepsza jest tortowa z Łowicza (w żółtym kartoniku). Należy ją ubić z cukrem pudrem (ilość cukru zależy od upodobań pijącego).
Uwaga!
Śmietanę ubijamy aż osiągnie konsystencję kremu do tortów. Zbyt długie ubijanie może spowodować, że zrobimy z niej masło. Do filiżanki z gorącą kawą nakładamy ubitą śmietankę. Dobrze jest też posypać czekoladą rozpuszczalną (gorzką). Kawy nie trzeba słodzić śmietanka jest wystarczająco słodka.
From: wieczor@polbox.com (Marcin Wieczorek)

Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności