Dodano: 2000-01-01 00:00:00 Język: Polski Odwiedzono: 3338 razy.
duży kurczak,
300g borowików,
natka,
cebula,
2 łyżki świeżej śmietany,
1/2 l piwa,
50g masła,
sól i pieprz,
Kurczaka umyć, podzielić na małe kawałki, posolić, posypać pieprzem. Grzyby oczyścić, umyć, pokroić na cienkie plasterki. Cebulę obrać, drobno pokroić, podsmażyć na maśle. Wrzucić kawałki kurczaka, smażyć do chwili, aż się zrumienią, dusić jescze przez około 20 minut pod przykryciem.
Dodać pokrojone grzyby, śmietanę i piwo. Doprawić do smaku, dusić przez następne 15 minut, aż kurczak będzie
miękki. Odparować sos i polać nim kurczaka.
Kurczka posypać posiekaną natką, podawać na ciepło.
Skomentuj Powiadom o komentarzach