<- Twaróg w sosie pomidorowymLista potraw z grupy: InneWarzywa przysmażane z mięsem ->

PDF Drukuj

Vyprazany syr

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1942 razy.


Ostatnio byłem na Słowacji i zamówiłem sobie to cudo!
Weź 0,5 kg sera twardego (polecam sery z przyprawami lub pleśniowe)
Podziel go na plastry o grubości ok.1,5 cm
Panieruj
Smaż na rozgrzanym maśle lub margarynie aż do uzyskania złotego koloru i półpłynnej konststencji sera
Podawaj solo lub w zestawie z parzonymi jarzynami.
Smacznego.
P.S. Nie zapomnij o piwku ;-)

From: Piotrek Kaczanowski <pyotrek@obop.com.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności