<- Marmolada z wiśniLista potraw z grupy: PrzetworyMarynaty do mięs pieczonych na grillu ->

PDF Drukuj

Marynata z pomidorów i sera

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 4106 razy.


50 dag pomidorów /bardzo małych/,
30 dag sera mazzarella lub twardego sera feta,
2 szklanki oliwy,
4 łyżki octu winnego,
1 pęczek świeżej bazylii lub 2 łyżeczki suszonej albo ziół prowansalskich,
1 łyżka soli,
pieprz
Pomidory umyć i osuszyć. Ser pokroić w kostkę o boku 1 cm. Bazylię opłukać, osuszyć i posiekać. Wlać do słoika ocet i olej, wsypać sól oraz pieprz i dobrze wymieszać. Następnie włożyć ser i przełożyć go pomidorkami oraz bazylię. Marynatę odstawić na 24 godziny.
Czy marynate mozna przechowywac dluzej? Czy nadaje sie na zime?
Nadesłał(a): Basia 2005-09-12 23:09:23


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności