<- Naleśniki kukurydzianeLista potraw z grupy: Mączne,ziemniaki,ryżNALEŚNIKI NA BIAŁYM WINIE ->

PDF Drukuj

Naleśniki meksykańskie

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 4495 razy.


CIASTO:
10 dag mąki kukurydzianej,
20 dag mąki przennej,
jajo,
półtorej szklanki wody,
4 łyżki oliwy,
sól,

FARSZ:
3 łyżki ugotowanej roztartej fasoli,
2 jaja,
15 dag zmielonej szynki,
2 łyżki oliwy,
ostra papryka,
sól,

Z podanych składników zrobić gładkie ciasto i usmażyć naleśniki. ugotować jaja na twardo i drobno posiekać. Połączyć z fasolą, szynką i przyprawami. Posmarować
naleśniki farszem, zwinąć i obsmażyć.
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności