<- Pularda z cytrynąLista potraw z grupy: Mięso: DróbRagout z podrobek gesich lub kaczych ->

PDF Drukuj

Pulrda warzywna

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2033 razy.


SKŁADNIKI:
* 1 średnia cukinia
* 1 średni kabaczek
* 2 średnie cebule
* 1 duża czerwona papryka
* 4 duże pomidory
* olej
* 2 piersi z kurczaka
* sól, pieprz
* papryka
* vegeta

PRZYGOTOWANIE:
* Cebulę posiekać w talarki i podsmażyć na oleju.
* Cukinię, kabaczka i paprykę pokroić w kostkę.
* Pomidory wyparzć i obrać ze skóry. Pokroić w kostkę.
* Do podsmażonej cebuli dodać najpierw paprykę. Poddusić. Następnie dodać kabaczka i cukinię. Na końcu dodać pomidory. Dusić aż warzywa będą miękkie.
* Piersi z kurczaka umyć, pokroić w plasterki. Doprawić solą i papryką. Dusić na oleju na małym ogniu.
* Do uduszonego kurczaka dodajemy ugotowane warzywa. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, papryką i vegetą. Dokładnie mieszamy i udusimy 5 minut.
* Podajemy ze świeżą bagietką.

Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności