<- Krem rabarbarowyLista potraw z grupy: DeserKrem sułtański ->

PDF Drukuj

Krem serowy

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1778 razy.


SKŁADNIKI:
* 2 opakowania serka waniliowego-200 g
* 100 ml śmietany kremówki
* 100 g migdałów
* 2 łyżeczki żelatyny
* 250 g mieszanki z owoców leśnych mrożonych
* opakowanie galaretki o smaku owoców leśnych

PRZYGOTOWANIE:
* Migdały spażyć i obrać ze skórki. Drobno posiekać.
* Źelatynę rozpuścić w 2 łyżkach gorącej wody.Ostudzić i połączyć z 2 łyżkami serka homogenizowanego. Następnie dodać do serka. Dokładnie wymieszać.
* Śmietanę ubić. Trochę odłożyć do dekoracji, resztę wymieszać z serkiem i z migdałami.
* Krem włożyć do pucharków. Odstawić by zastygł.
* Przygotować galaretkę wg przepisu na opakowaniu. Ostudzić i wymieszać z rozmrożonymi owocami. Wlać na krem serowy.
* Odstawić w chłodne miejsce, aby deser zastygł.
* Przed podaniem każdą porcję udekorować bitą śmietaną.

Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności