<- Makaron z cielęcinąLista potraw z grupy: Mięso: CielęcinaMostek cielecy faszerowany ->

PDF Drukuj

Mjutjadżam z mięsem

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1948 razy.


Kuchnia kaukaska.
SKŁADNIKI:
* 500 g mięsa z karkówki jagnięcia
* 100 g drobnej białej fasolki
* 400 g dyni
* 2 cebule
* 2 łyżki masła
* 1 łyżka przecieru pomidorowego
* szczypta cynamonu
* sól, pieprz
* duży pęczek koperku
* 2 płaskie łyżeczki cukru

Fasolkę namoczyć na 5-6 godzin. Następnie podgotować tak, aby była miękka. Umyte mięso pokroić na porcje i obsmażyć na tłuszczu w rondlu. Dodać pokrojoną w plasterki cebulę, oprószyć solą i pieprzem, podlać wodą. Przykryć i dusić na wolnym ogniu. Dynię obrać, umyć, pokroić w kostkę. Wrzucić razem z fasolką do mięsa. Dodać rozprowadzony wodą przecier pomidorowy, cynamon i cukier. Dusić do miękkości. Przed podaniem posypać drobno posiekanym koperkiem.

Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności