<- Zakwas do chleba na piwieLista potraw z grupy: Dodatki do dańZakwas do żurku 2 ->

PDF Drukuj

Zakwas do żurku 1

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1805 razy.


Grubo mielona mąka żytnia, duuużo czosnku (pokrojonego w plasterki) i ciepła woda.
I teraz najtrudniejsze: to musi mieć jakiś zaczątek, wystarczy odrobina zakwasu z poprzedniego przebiegu a nawet brudne naczynie po takim zakwasie. Parę dni w temperaturze pokojowej, a potem do lodówki. Można również kupić gotowy (w sklepie albo na targu) ale też chyba tylko u nas, w Polsce wątpię.
From: Michał Mierzwa <mmierzwa@blaszok.silesia.linux.org.pl>

Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności