<- Langusta po paryskuLista potraw z grupy: Owoce morza - bez rybMozaika z ryby i krabow ->

PDF Drukuj

Mięso z kraba zapiekane z makaronem

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1608 razy.


Paczka spaghetti
Puszka skondensowanej zupy pieczarkowej (z braku takowej moze byc chyba zupa z proszku)
3 lyzki masla
2 szklanki mleka
1/4 kg ostrego ,utartego sera
mieso z kraba
pieprz do smaku

Ugotuj makaron w osolonej wodzie, Odcedz. Podgrzej zupe , dodaj mleko i maslo. Wloz do goracej mikstury ser, zostawiajac troche do posypania po wierzchu. Zmieszaj makaron, mase serowa i mieso z karaba oraz pieprz. Wloz do posmarowanego maslem zaroodpornego naczynia, posyp reszta sera i zapiekaj w B.goracym piekarniku (400 F.czyli gdzies 185 C)) okolo 30 minut.
SMACZNEGO!!!
From: Andrzej Bobola <anczer@earthlink.net>

Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności