<- Sarnia wątróbkaLista potraw z grupy: Mięso: DziczyznaSiekane uda z zająca ->

PDF Drukuj

Sarnina z kurkami

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 3612 razy.


Wlasnie jadlam u ciotki w Polsce sarnine z kurkami. Bylo to niesamowicie pyszne.
Obsmazyc kawalki sarniny (np. 1 kg) na bardzo goracej patelni na malej ilosci oleju, az brazowe ze wszystkich stron. Umiescic w garnku. Zalac patelnie szklanka bialego wina, zeskrobac, dodac do garnka z miesem. Dodac drobno posiekana (jedna srednia) cebule zeszklona na masle. Podsmazyc kurki (ile sie ma, najlepiej 1 litr albo wiecej) na masle, dodac szklanke rosolu, dwie lyzki pietruszki posiekanej, dusic az mieso bedzie bardzo miekkie. Podawac z mlodymi ziemniakami.
O rany, ale pyszne!!!
From: magdalenab@aol.com (MagdalenaB)

Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności