<- Omlet biszkoptowy z konfituramiLista potraw z grupy: Mączne,ziemniaki,ryżOmlet z bekonem ->

PDF Drukuj

Omlet naturalny

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 5914 razy.


2-3 jaja,
łyżka margaryny,
łyżka mleka,
natka pietruszki, sól
Jaja dokładnie roztrzepać z mlekiem, osolić, wylać na rozgrzany tłuszcz, rozprowadzić równą warstwą na patelni. Smażyć na małym ogniu 8-10 minut. Szerokim nożem podważać omlet wokół patelni, aby masa jajeczna spływała na dno. Gdy spód się lekko zarumieni, a powierzchnia częściowo zetnie, złożyć omlet na pół i zsunąć na talerz. Przybrać gałązkami natki pietruszki. 100 g- 165 kcal
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności