<- Omlet z szynkąLista potraw z grupy: Mączne,ziemniaki,ryżOmlet ze szpinakiem ->

PDF Drukuj

Omlet ze szpinakiem

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2024 razy.


2-3 jaja,
2 łyżki mleka,
3 łyżki margaryny,
łyżeczka masła,
20 dag szpinaku,
łyżeczka mąki,
ząbek czosnku,
sól,
pieprz
Szpinak dokładnie opłukać, usunąć ogonki, sparzyć listki wrzącą wodą, osączyć, posiekać nożem. Przesmażyć krótko na dwóch łyżkach margaryny, dodać mąkę, roztarty czosnek, sól, pieprz, na koniec rozprowadzić łyżką mleka. Jaja rozkłócić z pozostałym mlekiem, posolić i usmażyć omlet. Nałożyć szpinak, złożyć omlet na pół, zsunąć na talerz i polać roztopionym masłem. 100 g - 130 kcal
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności