<- Chaud-froid z kuryLista potraw z grupy: Mięso: DróbChińszczyzna z kurczakiem lub wieprzowiną ->

PDF Drukuj

Chicken Tikka Masala

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Zmodyfikowano: 2009-12-01 15:30:00
Język: Polski
Odwiedzono: 10011 razy.


Jest to przepis z pudelka z przyprawa ale kurczak tak przyrzadzony smakuje jak tikka masala w indyjskiej restauracji...

kurczak tikka
1. zmieszac 4 lyzki przyprawy tikka,
4 lyzki jogurtu,
2 lyzki oleju,
2 lyzki soku cytrynowego

2. piers kurczaka pokrojona w kostke wysmarowac (ubrudzic :-) marynata i zostawic w lodowce na 2-3 godziny lub dluzej po czym upiec lub zgrilowac

tikka masala
3.zmieszac 1 lyzke tikka z .5-.75 szklanki smietany (pewnie mozna zastapic jogurtem) , 2 lyzkami swiezych posiekanych lisci kolendry i kurczakiem tikka.
4. podgrzac i szamac.

Skład przyprawy podany na pudełku:
papryka, sol, kmin rzymski (kumin), kolendra, imbir, czosnek, kurkuma, kozieradka, chilli, kardamon, cynamon, gozdziki.
From: Tomasz Stadejek <stadejek@piwet.pulawy.pl>

Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności