<- Bakłażany smażoneLista potraw z grupy: Warzywa, owoceBakłażany w sosie orzechowym ->

PDF Drukuj

Bakłażany w cieście piwnym

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2180 razy.


Skladniki:
1 kg baklazanów,
sól,
25 dkg maki,
3/4 szklanki piwa,
2 lyzki masla,
1/3 szklanki oleju,
5 bialek,

Bakl. obrac ze skórki, pokroic w plastry, posolic, pozostawic na sicie przez 20 min. (goryczka musi wyciec!). Odsaczyc sok. W miseczce zmieszac make z piwem, stopionym maslem, olejem i Sola. Bialka ubic na piane, wymieszac delikatnie z ciastem. Plastry bakl. zanurzac w ciescie i smazyc w duzej ilosci oleju.
Smacznego :>) to jest niewiarygodnie pyszne
From: "Urszula P." <urszula@5000slow.w3.pl>

Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności