<- Zupa jarzynowa wiosennaLista potraw z grupy: ZupaZupa jarzynowa z klopsikami ->

PDF Drukuj

Zupa jarzynowa z cielęciną (potrawa jednogarnkowa

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2185 razy.


500g cieleciny
1 cebula,
2 lyzki oleju
1l goracego bulionu
500g ziemniaków
600g jarzyn (moga byc mrozone)
sól, pieprz,
pietruszka

Mieso pokroic na kawalki o grubosci 1cm. Cebule pokroic w kostke.W garnku rozgrzac olej i podsmazyc mieso i cebule.Nastepnie zalac je bulionem i gotowac na malym ogniu. Obrane ziemniaki pokroic w kostke i natke pietruszki posiekac. Po 30 min. dodac do garnka ziemniaki, jarzyny, doprawic sola i pieprzem. Gotowac przez ok.15 min. Na koniec posypac pietruszka i podawac na stól.
From: "Niedzielka" <wcempura@polbox.com>

Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności