Dodano: 2000-01-01 00:00:00 Język: Polski Odwiedzono: 2323 razy.
Pociac jedna kure na kawalki, oczyscic z tluszczu. Osolic, mocno popieprzyc. Obsmazyc na lyzce oleju ze wszystkich stron w ciezkim garnku z pokrywka. Zalac szklanka wody. Dusic 10 minut. Dodac male kartofle w mundurkach, dobrze oczyszczone. Dusic nastepne 10 minut. Dodac nastepne pol szklanki wody i 2 duze, kwasne jablka, obrane ze skory i pokrojone na osemki i garsc rodzynek lub winogron. Posypac dwoma lyzkami majeranku. Dusic 15 minut i gotowe.
Jest to pyszna kombinacja. Mozna sos zaciagnac maka, jak ktos nie lubi rzadkiego. Wariacje na ten temat to gruszki zamiast jablek, suszone zurawiny zamiast rodzynek, kawalki wieprzowiny zamiast kury (wtedy dusic, az mieso bedzie miekkie).
From: magdalenab@aol.com (MagdalenaB) Baaardzo dobre- polecamy :)) Wykonaliśmy w ramach eksperymentu kulinarnego i nie zawiedliśmy się. Będzie stała pozycja w jadłospisie :) Nadesłał(a): Matylda i Wilhelm Zdobywcowie 2006-01-10 15:01:20