<- PomarańczeLista potraw z grupy: PrzetworyPomidory na zimę ->

PDF Drukuj

Pomidorowa musztarda

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 4443 razy.


2 kg pomidorów
3 cebule
2 łyżki oleju
1 łyżka octu 10%
10 dag cukru
1 łyżka ziaren gorczycy
kilka ziaren pieprzu
ziele angielskie
kolendra
sól
5 dag musztardy

Cebulę pokroić w plasterki, podsmażyć lekko na oleju. Pomidory pokroić na ćwiartki, dodać do cebuli, rozgotować i przetrzeć. Połączyć przecier z octem i gotować, aż zgęstnieje. Przyprawy zemleć, dodać do przecieru wraz z solą i cukrem, wymieszać, chwilę pogotować. Gorącą musztardę nakładać do wyparzonych słoików, od razu zamykać. Napełnione słoiki ustawić do góry dnem, gdy ostygną wstawić w chłodne miejsce.
Pozdrawiam,
From: "Jola Backiel" <jola@infeco.pb.bialystok.pl>

Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności