<- Kura ze szpinakiemLista potraw z grupy: Mięso: DróbKURCZAK "CARMEN" ->

PDF Drukuj

Kurczak "cytryna"

Dodano: 2000-08-20 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2580 razy.


filet z kurczaka (ilosc zalezny od apetytu lub ilosci osob)
maka ziemniaczana
jajko
cukier
cytryna
woda

filety obtaczamy w mace ziemniaczanej a nastepnie w jajku i smazymy na glebokim oleju(jak kto ma to we frytkownicy) po usmazeniu tniemy w paski grubosci ok. 1 cm ukladamy na talerzach i zalewamy goracym sosem sos: wode zagotowac wdusic sok z cytryn i i dosypac cukier na koniec zagescic maka ziemniaczana. sos powinien byc lekko kwaskowy
smacznego
From: "zybisad" <zybisad@friko6.onet.pl>

Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności