<- Jajka w koszulkach (poch閟)Lista potraw z grupy: Dodatki do da艅Kartofle do roso艂u ->

PDF Drukuj

Kapusta czerwona na winie

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
J臋zyk: Polski
Odwiedzono: 2392 razy.


sk艂adniki:
* ma艂a g艂贸wka czerwonej kapusty
* szklanka czerwonego wina
* 3 szklanki roso艂u z ekstraktu
* 艂y偶eczka soku z pomara艅czy
* utarta sk贸rka pomara艅czowa
* s贸l

Kapust臋 oczy艣ci膰, umy膰 i poszatkowa膰. W艂o偶y膰 do garnka i zala膰 czerwonym winem oraz wrz膮cym roso艂em tak, aby kapusta by艂a zaledwie pokryta (nie soli膰). Gotowa膰 bez przykrycia na ostrym ogniu a偶 p艂yn wyparuje. Gotow膮 kapust臋 mo偶na dosoli膰. Nale偶y j膮 doprawi膰 sokiem z pomara艅czy i utart膮 sk贸rk膮 pomara艅czow膮. Podawa膰 do dziczyzny i g臋si lub kaczki.
呕r贸d艂o: Telegazeta TVP2

Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialno艣ci