<- Sos Bolognese do spaghettiLista potraw z grupy: Sałatki i surówkiSuper sałatka sledziowa ->

PDF Drukuj

Sos grecki (do ryby)

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 3655 razy.


Na 1 kg usmazonych filetow biore
1/2 kg marchwi
2 pietruszki (srednie)
1/2 selera
2-3 cebule
koncentrat pomodorowy w sloiczku
2 liscie laurowe
4-5 ziaren ziela angielskiego

Warzywa korzeniowe ucieram na grubej tarce jarzynowej (jak sie komus chce mozna pokroic w slupki), wrzucam na rozgrzany olej, dodaje liscie laurowe i ziele angielskie i dusze pod przykryciem do zmiekniecia. Potem dodaje cebule pokrojona w polplasterki i jeszcze dusze, a na koniec koncentrat.
Jezeli sos jest za gezty - dolewam troche wody, sole i pieprze do smaku.
W glebokim naczyniu przekladam na zmiane ryby i sos - mozna jesc na cieplo z ryzem i na zimno z chlebem.
From: "Joanna" <joannaz@kki.net.pl>

Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności