<- Pascha malinowaLista potraw z grupy: DeserPączki karnawałowe ->

PDF Drukuj

Patera srebrzystych owoców

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1341 razy.


kg różnych owoców /moreli, śliwek, wiśni, czereśni, truskawek, winogron/,
szklanka cukru
Owoce umyć, osuszyć i mocno schłodzić /ale nie zamrażać/. Do szerokiej szklanki lub kubka wbić białka. Cukier rozsypać na talerzu. Każdy owoc wkładać do białek, po czym przełożyć na talerz z cukrem i obtoczyć. Tak przygotowane owoce wyłożyć na ochłodzony półmisek. "Oszronione" owoce wyglądają bardzo ładnie rozłożone na zielonych liściach.

Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności