<- Gruszki w sosie waniliowymLista potraw z grupy: DeserGRUSZKI W SZODONIE ->

PDF Drukuj

Gruszki w syropie

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2590 razy.


3 gruszki obrac ze skorki, wydrazyc srodek od spodu, ale zachowac ogonek.
W malym garnuszku w ktorym te gruszki sie zmieszcza, zagotowac 1/4 szklanki wody i 1/4 szklanki cukru, az bulgoczace. W to wstawic gruszki, i dodac 1/4 szklanki bialego wina. Dusic na malutkim ogniu 20 minut pod przykryciem, sprawdzac czesto, dodawac troche wody, aby sie dno nie przypalilo.
Schlodzic, podac jak jest albo z bita smietana i tarta czekolada.
From: magdalenab@aol.com (MagdalenaB)


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności