<- Pianka z konfituramiLista potraw z grupy: DeserPikuantne rozkosze truskawkowe - sorbet ->

PDF Drukuj

Pieczone banany

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 4790 razy.


4 banany,
1 tabliczka czekolady mlecznej lub gorzkiej,
2 łyżki rumu,

Banany opłukać, skórki naciąć wzdłuż i lekko rozchylić.
W nacięcia wcisnąć po kilka kawałków czekolady skropionej rumem.Każdy banan zawinąć w folię aluminiową, ułożyć na blasze lub w naczyniu żaroodpornym i wstawić na 10 min do piekarnika nagrzanego do temp.180 st.C. Po upieczeniu zdjąć folię i z brzegów nacięcia usunąć część skórki.
Podawać na gorąco.
mniam aż ślinka mi leci
Nadesłał(a): Delfinek 2006-01-27 19:01:15

Hmmm... wlasnie robie, ciekawe co wyjdzie ale powinno byc mmmmm.. :D zobaczymy co moja Dama powie :D
Nadesłał(a): Leszek 2006-03-07 18:03:26


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności