<- Grzyby marynowaneLista potraw z grupy: PrzetworyImbir marynowany ->

PDF Drukuj

Grzyby pasteryzowane

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 6585 razy.


1 kg zdrowych, jędrnych grzybów
sól, pieprz

Grzyby przebrać, oczyścić, umyć, osączyć, pokroić w paski, zalać małą ilością gorącej wody. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, poddusić, by były prawie miękkie. Napełnić przygotowanymi grzybami słoje, tak, by pozostało 4 cm od górnej krawędzi.
Zamknąć, pasteryzować 1 godz. Następnego dnia ponownie pasteryzować 1 godz.
Takie pasteryzowane grzyby można przyrządzać jak świeże. Po wyjęciu ze słoika poddusić na tłuszczu z pokrojoną cebulą, albo ugotować z nich zupę.
From: "Jola Backiel" <jola@infeco.pb.bialystok.pl>

przepis jest doskonały ,stosuje go od kilku lat .Polecam do kołpaków,(rodzaj grzybów)tyle ze bez pieprzu na samej soli
Nadesłał(a): niuniek <niuniek40@poczta.onet.pl> 2006-09-19 21:09:17


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności