<- TortillaLista potraw z grupy: InneTwaróg w sosie pomidorowym ->

PDF Drukuj

Twaróg

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 3624 razy.


Z mleka UHT mozbna zrobic normalny twarog.
Mleko trzeba przegotowac, nastepnie przelac do szklanego naczynia (lub kamionkowego) i dodac do niego 1-2 lyzki naturalnego jogurtu , ale koniecznie z zywymi kulturami bakterii (jogurt powinien miec taka informacje na etykiecie).
Po kilku dniach, kiedy mleko sie "zsiadzie" podgrzewamy to naczynie, w ktorym stalo , w duzym garze wypelnionym woda. Tak podgrzewane mleko napewno sie nie zwarzy. nastepnie wykladamy sito gaza zlozona na czworo (gestosc), lub wspomniana tu juz tetra i zostawiamy przez kilka godzin. nastepnie zjadamy i cieszymy sie "polskim twarogiem"
Pozdrawiam
From: maciachy@friko2.onet.pl (Maciachy)

Butter Milk - w Kanadzie. wlewamy do garnka i reszta tak samo ( nie tzreba czekc - jest juz zsiadle) doskonaly do jedzenia i do sernikow. smacznego
Nadesłał(a): Jacek G. Maj <email@maj.ca> 2006-04-02 06:04:25


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności