<- KOTLETY SCHABOWE Z SARAGOSSYLista potraw z grupy: Mięso: WieprzowinaKotlety siekane ->

PDF Drukuj

Kotlety schabowe z serem

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 4943 razy.


Kotlety bez kosci rozbic dokladnie na cienkie [raczej bardziej niz mniej] platy. Posolic i oproszyc pieprzem z obu stron [czasem dodaje ziol i czosnku, bo lubie, ale nie sa wymagane].
Na kazdy kotlet klasc plaster sera [zoltego, latwo topliwego], skladac na kotlet na pol i spinac wykalaczka.
Klasc na dobrze rozgrzany tluszczyk i smazyc z obu stron na srednim ogniu az zacznie ze srodka wyplywac ser.
Swietne z salatka z pomidorow [pomidory w gruba kostke, kawalek selera starty na tarce o grubych oczkach, ziola prowansalskie, sol, pieprz, sos majonezowo-jogurtowy pol-na-pol] i frytkami.
pozdrawiam,
From: Aneta Cichocka <atena@cyber.cs.net.pl>

Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności