<- Pierożki FryderykaLista potraw z grupy: Warzywa, owocePieróg z kapustą ->

PDF Drukuj

Pierożki z jabłkami

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1737 razy.


Składniki:
25 dag sera,
25 dag margaryny.
25 dag mąki,
4-8 kwaśnych jabłek,
Lukier:
białko jaja,
25 dag cukru pudru,
Zmielony ser, margarynę i mąkę zagnieść na stolnicy, dobrze wyrobić.
Włożyć ciasto na 30 minut do lodówki.
Obrane i wydrążone jabłka pokroić w kostkę.
Ciasto rozwałkować, wyciąć krążki, na każdy położyć kawałek jabłka i zlepić pierożki.
Piec około 30 minut na złoty kolor w bardzo rozgrzanym piekarniku. Można je polukrować i znów wstawić do piekarnika na minutę.
Białko na lukier należy ubić, wsypać cukier puder i ucierać, aż powstanie gęsta, lśniąca masa. Po 5 minutach ucierania dodać mąkę ziemniaczaną.
100 g - 265 kcal
"Poradnik Domowy"
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności