<- KACZKA Z KAPUSTĄLista potraw z grupy: Mięso: DróbKaczka z pomaranczami w ciescie ->

PDF Drukuj

Kaczka z nadzieniem pomarańczowym

Dodano: 2000-08-20 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 3253 razy.


1 kaczka
1 maly sloik pomaranczowej marmolady
1 lyzka imbiru (swiezy lub sproszkowany)
1 szklanka ugotowanego dzikiego ryzu
1 pomarancza pokrojona w plasterki
sol pieprz

Marmolade wymieszac z imbirem. Kaczke umyc, osuszyc, nasmarowac ciepla marmolada wewnatrz i na zewnatrz, ryz pomieszac z pomarancza, troche soli i pieprzu, nadziac, zaszyc. Ulozyc na blasze piersia do gory, posmarowac znow marmolada, zakryc folia szczelnie i piec w bardzo goracym piekarniku 30 minut.
Zmniejszyc ogien. Odkryc, posmarowac marmolada, zakryc i piec 1 godzine w srednio goracym piekarniku. Odkryc, naciac w pachwinie, jezeli krwista, zostawic odkryte na 15 minut, jezeli nie, na 5 minut az skorka zrobi sie chrupka.
Podawac z delikatnymi warzywami i z nadzieniem.
From: magdalenab@aol.com (MagdalenaB)

Ja unikam soli, wiec nie sole, ale ludzie przyzwyczajeni do soli moga to mieso natrzec.
From: magdalenab@aol.com (MagdalenaB)

Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności