<- Piernik 3Lista potraw z grupy: Ciasta, ciastkaPiernik 4 ->

PDF Drukuj

Piernik 4

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 3565 razy.


200g masla
500g miodu
250g cukru
przyprawa do piernika
2 lyzki czekolady w proszku
1200g maki
1 opakowanie proszku do pieczenia
szczypta soli
2 jajka

lukier:
2 jajka,
300g cukru pudru

1. Stopic maslo, miod i cukier stale mieszajac, a nastepnie ostudzic.
2. Dodac reszte skladnikow i wyrobic ciasto.
3. Zawinac w folie aluminiowa i tzymac w lodowce min. 12h.
4. Rozwalkowac na grubosc ok. 0,5 cm, wyciac figurki (w przypadku domku odpowiednie dla niego formy) i piec na blasze w temp. 200 stopni przez 15 min.

Przyznaje sie jednoczesnie, ze sama jeszcze tego nie robilam, a przepis mam od znajomej, ale w razie watpliwosci moge ja o wszystko zapytac.
Pozdrawiam,
From: "Ania Dzięczewska" <annadz@kki.net.pl>

Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności