<- Boczniak w cieście naleśnikowymLista potraw z grupy: GrzybyBorowiki w sosie pomidorowym ->

PDF Drukuj

Boczniaki w sosie cytrynowo-czosnkowym

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2824 razy.


SKŁADNIKI
* 600 g boczniaków
* 6 łyżek oleju
* 4 łyżki soku z cytryny
* 2 ząbki czosnku
* sól, pieprz

Olej wymieszać z sokiem z cytryny, zmiażdżonym czosnkiem, solą i pieprzem. Odłożyć 2 łyżki. Grzyby umyć, posmarować miksturą przypraw i oleju. Piec na grillu z każdej strony po 3 minuty.
Przed końcem smażenie grzyby posmarować jeszcze raz olejem. Podawać z sosem.
za "Claudią"
Żródło: Telegazeta TVP2

Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności