Ta zupka tak mi smakowała, że po obiedzie poprosiłem Tusię o przepis i byłem zaszokowany, jak jest prosty, a jaki wspaniały efekt przynosi!
Gotowy rosół (może być z kostki) podgrzewamy w rondelku.
W garnku postawionym na płytce powoli i ostrożnie rozpuszczamy 2 duże kostki serka topionego kremowego np. Złoty Emetaler (60% tłuszczu), bez dodatków.
Gdy osiągnie już konsystencję nadającą się do mieszania, dodajemy bardzo powoli, ciągle mieszając, rosół z rondelka, tak aby nie porobiły się grudki.
Efekt smakowy przewyższa wszelkie oczekiwania!
From: Valle <wladek@bigfoot.com>
jadłam tą zupkę i smak pieści podniebienie jak mało co. Spróbujcie tego a napewno nie pożałujecie. jeszcze lepiej smakuje z groszkiem ptysiowym. Nadesłał(a): dorota 2005-11-15 10:11:24