<- Lody orzechoweLista potraw z grupy: DeserLody poziomkowe ->

PDF Drukuj

Lody owocowe

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1861 razy.


Porcja dla 4 osob. Czas przygotow. 4,5 godz.
100-150 g miekkich swiezych owocow (truskawki, maliny, jezyny,
czarne jagody),
600 ml jogurtu,
4 lyzki miodu,
2 bialka,
1 lyzeczka aromatu rumowego,
swieze owoce do przybrania.

1. Jogurt wymieszac z 2 lyzkami miodu i aromatem rumowym. Wstawic na 1 godz do
zamrazalnika w lodowce.
2. Owoce oplukac, zmiksowac z pozostalym miodem. Wymieszac z oziebionym jogurtem, ponownie wstawic na 1 godz do zamrazalnika.
3. Ubic piane z bialek, wymieszac z oziebiona masa, wstawic do zamrazalnika na
1-2 godz. Przed podaniem przybrac lody calymi owocami.

Żródło: Encyklopedia sztuki kulinarnej, tom 41 "Kuchnia wegetariańska", strona 78.
From: apaczus@hot.pl (Radku's De Apaczu's)
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności