Dodano: 2000-01-01 00:00:00 Język: Polski Odwiedzono: 3406 razy.
Porcja dla 2 osob.
80 ml Campari (nalewka o mocy 25% produkcji wloskiej),
80 ml wermutu czerwonego slodkiego,
250 ml wody sodowej zmrozonej,
2 plasterki pomaranczy,
6 kostek lodu.
1. Do wysokich prostych szklanek wrzucic po 3 kostki lodu.
2. Wlac rowne ilosci Campari i wermutu, wymieszac lyzeczka. Uzupelnic do smaku
woda sodowa. Brzegi szklanek przybrac plasterkami pomaranczy. Podawac z mieszadelkiem i slomka.
3. Serwowac przed posilkiem glownym jako aperitif.
Żródło: Encyklopedia sztuki kulinarnej, tom 19 "Koktajle", strona 74.
From: apaczus@hot.pl (Radku's De Apaczu's)
Skomentuj Powiadom o komentarzach