Dodano: 2000-01-01 00:00:00 Język: Polski Odwiedzono: 2779 razy.
Porcja dla 2 osob.
120 ml rumu brazowego,
60 ml likieru bananowego,
60 ml soku wycisnietego z pomaranczy i cytryny,
1 banan,
4 lyzeczki cukru pudru,
6 kostek lodu.
1. Rozkruszyc kostki lodu i wrzucic je do miksera. Wlac rum, likier bananowy,
sok cytrynowy, wrzucic cukier puder i banana. Miksowac 15-30 sek. do otrzymania plynu o gestosci smietany.
2. Przelac do pucharkow od szampana. Przybrac kawalkami banana lub innych owocow.
3. Podawac po posilku, mozna podawac zamiast deseru.
Żródło: Encyklopedia sztuki kulinarnej, tom 19 "Koktajle", strona 30.
From: apaczus@hot.pl (Radku's De Apaczu's)
Skomentuj Powiadom o komentarzach