Dodano: 2000-01-01 00:00:00 Język: Polski Odwiedzono: 2513 razy.
Porcja dla 2 osob.
80 ml Bourbon Whiskey (lub innej whisky),
40 ml wermutu czerwonego slodkiego,
5 ml Angostury (gorzkiej pomaranczowki),
4 wisnie koktajlowe,
6 kostek lodu.
1. Do szklanicy barmanskiej wrzucic 4 kostki lodu.
2. Wlac whisky, wermut i Angosture, mieszac lyzka przez kilka sekund.
3. Przelac, odfiltrowujac lod, do szklaneczek lub prostych kieliszkow zawierajacych po 1 kostce lodu. Przybrac wisniami koktajlowymi nadzianymi na szpadki. Mozna takze dodac plasterek pomaranczy lub cytryny.
4. Podawac przed posilkiem dla wzmocnienia apetytu.
Żródło: Encyklopedia sztuki kulinarnej, tom 19 "Koktajle", strona 50.
From: apaczus@hot.pl (Radku's De Apaczu's)
Skomentuj Powiadom o komentarzach