<- Manhasset (przepis w j.angielskim)Lista potraw z grupy: Drinki (alkoholowe)Manhattan 1 ->

PDF Drukuj

Manhattan

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1987 razy.


Porcja dla 2 osob.
80 ml Bourbon Whiskey (lub innej whisky),
40 ml wermutu czerwonego slodkiego,
5 ml Angostury (gorzkiej pomaranczowki),
4 wisnie koktajlowe,
6 kostek lodu.

1. Do szklanicy barmanskiej wrzucic 4 kostki lodu.
2. Wlac whisky, wermut i Angosture, mieszac lyzka przez kilka sekund.
3. Przelac, odfiltrowujac lod, do szklaneczek lub prostych kieliszkow zawierajacych po 1 kostce lodu. Przybrac wisniami koktajlowymi nadzianymi na szpadki. Mozna takze dodac plasterek pomaranczy lub cytryny.
4. Podawac przed posilkiem dla wzmocnienia apetytu.

Żródło: Encyklopedia sztuki kulinarnej, tom 19 "Koktajle", strona 50.
From: apaczus@hot.pl (Radku's De Apaczu's)
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności