<- Martini dryLista potraw z grupy: Drinki (alkoholowe)Mary Pickford Cocktail (przepis w j.angielskim) ->

PDF Drukuj

Martini sweet

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2449 razy.



Porcja dla 2 osob.
160 ml ginu,
80 ml czerwonego slodkiego wermutu,
2 wisnie koktajlowe,
4 kostki lodu.

1. Do szklanicy barmanskiej wrzucic kostki lodu.
2. Wlac gin i wermut, mieszac lyzeczka koktajlowa przez kilkanascie sekund by
skladniki dobrze sie schlodzily.
3. Przelac, odfiltrowujac lod, do kieliszkow koktajlowych na wysokiej nozce.
Przybrac wisniami koktajlowymi nabitymi na szpadki. Mozna podawac ze slomka.
4. Podawac przed daniami slodkimi.

Żródło: Encyklopedia sztuki kulinarnej, tom 19 "Koktajle", strona 12.
From: apaczus@hot.pl (Radku's De Apaczu's)
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności