Dodano: 2000-01-01 00:00:00 Język: Polski Odwiedzono: 2207 razy.
Porcja dla 2 osob.
90 ml ginu,
30 ml likieru pomaranczowego Cointreau,
30 ml soku cytrynowego,
1 bialko,
2 wisnie koktajlowe,
4 kostki lodu.
1. Do shakera wrzucic pokruszone kostki lodu.
2. Wlac gin, likier, sok cytrynowy i bialko. Wstrzasc bardzo energicznie przez
kilkanascie sekund, by bialko rownomiernie wymieszalo sie z pozostalymi
skladnikami.
3. Przelac, odfiltrowujac lod, do kieliszkow koktajlowych lub pucharkow do
szampana i przybrac wisniami koktajlowymi nadzianymi na szpadki.
4. Podawac miedzy posilkami jako napoj wzmacniajacy.
Żródło: Encyklopedia sztuki kulinarnej, tom 19 "Koktajle", strona 22.
From: apaczus@hot.pl (Radku's De Apaczu's)
Skomentuj Powiadom o komentarzach