Dodano: 2000-01-01 00:00:00 Język: Polski Odwiedzono: 3050 razy.
400 g cieleciny,
100 g watrobki z indyka,
100 g sloniny,
2 lyzki masla,
6 jaj (rozdzielonych),
1 srednia cebula,
1 zabek czosnku,
sol, pieprz.
1. Watrobke starannie oplukac, oczyscic. Cielecine, slonine i watrobke zemlec w
maszynce, 1 lub 2 razy. Cebule i czosnek obrac, drobno posiekac, przesmazyc
na masle, az nabiora lekko zlotego koloru. Zoltka utrzec razem z sola, pieprzem i przesmazona cebula z czosnkiem, po czym polaczyc ze zmielona masa
miesna. Dodac sol i pieprz do smaku. Dokladnie wymieszac. Ubic bialka na
sztywna piane, dodac do masy, jeszcze raz wymieszac.
Żródło: Encyklopedia sztuki kulinarnej, tom 31 "Drób", strona 87.
From: apaczus@hot.pl (Radku's De Apaczu's)
Skomentuj Powiadom o komentarzach