Dodano: 2000-01-01 00:00:00 Język: Polski Odwiedzono: 2935 razy.
100 g watrobek drobiowych,
150 g czerstwej bulki (moze byc maslana),
150 g mleka,
6 jaj rozdzielonych,
80 g masla,
60 g rodzynkow,
60 g migdalow,
20 g cukru,
sol.
1. Rodzynki namoczyc w cieplej wodzie. Osaczyc. Migdaly sparzyc, zdjac skorki.
Bulke namoczyc w mleku, odcisnac, zemlec razem z oczyszczonymi i dobrze
oplukanymi watrobkami. Przelozyc do miski, dodac rodzynki, migdaly, sol,
cukier, zoltka roztarte z maslem i wymieszac. Bialka ubic na piane, polaczyc z farszem i jeszcze raz wymieszac wszystkie skladniki, by utworzyly
jednolita mase.
Żródło: Encyklopedia sztuki kulinarnej, tom 31 "Drób", strona 86.
From: apaczus@hot.pl (Radku's De Apaczu's)
Skomentuj Powiadom o komentarzach