Dodano: 2000-01-01 00:00:00 Język: Polski Odwiedzono: 3979 razy.
150 g watrobek z indyka,
200 g tartej bulki lub namoczonej czerstwej bulki,
200 ml mleka,
6 jaj (rozdzielonych),
80 g masla,
2 lyzki drobno pokrojonej zielonej pietruszki, koperku lub pokrojonych trufli,
sol, pieprz.
1. Starannie wyplukane i oczyszczone watrobki zemlec z bulka w maszynce. Zoltka utrzec z maslem, przelozyc do miski, dodac pokrojona pietruszke, sol,
pieprz, zmielone watrobki z bulka, polaczyc z mlekiem. Wymieszac wszystkie
skladniki na jednolita mase. Bialka ubic na sztywna piane, dodac do farszu.
Masa powinna byc pulchna i dosc gesta.
Żródło: Encyklopedia sztuki kulinarnej, tom 31 "Drób", strona 86.
From: apaczus@hot.pl (Radku's De Apaczu's)
Skomentuj Powiadom o komentarzach