<- Cebula glazurowanaLista potraw z grupy: Warzywa, owoceCebula Rivera ->

PDF Drukuj

Cebula nadziewana pieczarkami

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2048 razy.


Porcja dla 4 osob. Czas przygotow. 1 godz. 5 min.
4 duze cebule,
100 g pieczarek,
2 lyzki tartej bulki,
3 lyzki masla,
200 g bulionu,
sol, pieprz.

1. Cebule obrac, gotowac w osolonej wodzie 5 min. Ostudzic, wydrazyc, pozostawiajac 3 zewnetrzne warstwy. Wydrazony miazsz i pieczarki drobno posiekac,
podsmazyc na masle. Wymieszac z tarta bulka, sola, pieprzem. Napelnic cebule.
2. Ujozyc cebule w garnku, podlac bulionem, polac maslem, zapiekac 40 min w
temp. 180żC.

Żródło: Encyklopedia sztuki kulinarnej, tom 32 "Warzywa", strona 28.
From: apaczus@hot.pl (Radku's De Apaczu's)
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności